22 Kasım 2011 Salı

Minik Yürek

                Hayatta aslında ne kadar çok mutluluk sebebi var, her ne kadar birçoğumuz kötülüklere, olumsuzluklara odaklanmışken. Ufacıcık bir şey bir anda tarifsiz mutluk denizine sürükleyebiliyor insanı hâlbuki.
                Aslında bu biraz da bakış açımızla alakalı. Bir kedi sokakta bacaklarımızın arasında dolaşıp, sürünerek eğilip bükülür bazen. Çoğumuz diyerek ben de olumsuz düşünmek istemiyorum ama bir kısmımız, “ıyyhh” diyerek ayağımızla iteklerken, birçoğumuz da eğilip başını okşayabiliyor yahut bir tebessümle göz göze bakabiliyoruz. Bu tamamen hayata hangi duygularla yaklaştığımızla alakalı.
                İşin özü ben de böyle bir mutluluk sebebi ile karşılaştım. Bilenler bilir, 1 yılı aşkındır şuan 4. Sınıf öğrencisi olan bir öğrencim var. Özel ders vesilesiyle geçen yıldan bu yana tanışıyoruz. En son bu Pazar ders yaptık.
                Kendisi henüz 11 yaşında olmasına rağmen kendi yaşından beklenemeyecek kadar bilgi sahibi her konuda. Bazen ders sırasında bazen de dersten sonra konuşuyor, sohbet ediyoruz kendisiyle. Bazen özellikle konuşturarak hayran hayran dinliyorum kendisini. Odadaki akvaryumla ilgili bir soru sormam, bana akvaryumun bütün özel ve teknik özelliklerini anlatması için yeterli olabiliyor. Ya da öğretmeninin dersi nasıl işlediği ile ilgili bir soru derste geçen bütün komik olayları oldukça düzgün Türkçesi ve net bir ses tonuyla bana anlatması için fazlasıyla yeterli oluyor. Şaşırtıcı derecede bilgi sahibi olmasının yanında yaşadıklarını ve kendisi direkt alakalı olmasa bile etrafında yaşananları unutmuyor olması da hayret verici.  Ders sırasında yeter ki komşunun köpeği havlasın, kimsenin aldırış bile etmeyeceği bu havlama sesi, bir an da o köpeğin yeni alındığından başlayıp cinsinin bilmem hangi ülkede bulunduğuna kadar götürebiliyor bizi.
                İşte kendisine hayran olduğum bu minik yürekli büyük adam, son yaptığımız dersimize başlamak üzereyken beni hem çok şaşırtan hem de duygulandıran bir sürpriz yaptı. Masaya oturdum kendisinin de gelmesini beklerken, elleri arkasında bir şey saklamış vaziyette, yüzünde yaşatacağı mutluluğun izlerini taşıyan tebessümle;

-          Cihan abi 24 Kasım öğretmenler günü yaa, sen de benim öğretmenim sayılırsın yaa, ben de sana öğretmenler günü hediyesi aldım.
Işıl ışıl parlayan gözlerine gamzeli yanakları eşlik ediyordu. Küçük ellerinde tuttuğu büyükce bir poşeti büyük bir şevkle bana uzatıyordu. Duraksadım bir an, “öğretmenimsin yaa.”  cümlesine takılmıştım… Teşekkür ederek poşeti aldıktan sonra gamzeli yanaklarına öpücük kondurarak poşeti açmaya koyuldum. Ben açarken sanki içinde ne olduğunu bilmiyormuş gibi ve üstelik benden daha heyecanlıydı. Paketi açtım, çok güzel spor bir monttu, giymemi istedi. Giyip bir prova yaptıktan sonra dersimize başladık.
Bu minicik yüreğin 2 cümlesi beni, “Hayat buna değer” dedirtecek kadar mutlu etti. Evet gerçekten de hayat böyle güzelliklere değer, fakat her zaman başkalarından görmek yerine kendimiz de başkalarına sunmalıyız. Çevremizdekilere vereceğimiz ufacık bir hediyenin onları nasıl mutlu ettiğini yaşayanlar bilir.
Hayatımın ilk öğretmenler günü hediyesi olmasının yanında, belki de son olarak niteleyeceğim bu kıymetini verenden alan hediyeyi…

7 yorum:

  1. Ne kadar iyisiniz,Allah razı olsun.Allah gönlünüze göre versin.Bütün insanlar sizin gibi olsa ne güzel olur kurtlar kuzuyla otlasırdı.Her daim mutlu olun insallah

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim adsız, Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah :) Her zaman kendimi olaylara pozitif bakacak şekilde şartlıyorum, böyle hayat çok daha güzel :)

    YanıtlaSil
  3. Amin... insallah.Evet çok haklısınız her daim pozitif olun insalah.pozitif insanlara çok ihtiyacımız var.Güzel düşünen güzel görür herzaman.

    YanıtlaSil
  4. Kesinlikle katılıyorum. Herkes pozitif düşünebilse bir çok problem hiç yaşanmayacak ama ne yazık ki ilk aklımıza gelen düşünceler hep olumsuz olanları oluyor...

    YanıtlaSil
  5. zararın neresinden dönersek kardır:)Allah kolaylık versin.bayada bloglarınız var maşallah.o,boyama işlerinizde göz ardi edileçek şeyler deyil çok güzeller.hoşca kalın

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler, bloglarla ilgilenmeyi seviyorum. Vaktim oldukça da yazıyorum :) Boyamalarımı beğendiğin için de ayrıca teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  7. Rica ederim.İyi günler

    YanıtlaSil

Yorumunuzu Buraya yazabilirsiniz...